✓ Wordt vaak vergoed | ✓ 25 jaar ervaring | ✓ Natuurlijke geneeswijze
tenniselleboog acupunctuur

Wat is de overgang?

De overgang ofwel de menopauze is een verandering van de hormoonhuishouding van de vrouw die meestal optreedt rond het 50ste levensjaar. De hormonen hebben een grote invloed op de balans in het lichaam en deze kan dus verstoord raken. De aanmaak van oestrogeen en progesteron neemt af en dit veroorzaakt allerlei verschijnselen.

Deze overgang is een natuurlijk proces en is een fase waarin de vruchtbare jaren ophouden. Het kan gepaard gaan met een groot aantal lichamelijke en mentale klachten. Deze klachten kunnen zo hevig op de voorgrond treden dat ze het dagelijkse leven van de vrouw zo beïnvloeden dat ze niet meer normaal kan functioneren. Gelukkig kan acupunctuur uitkomst bieden.

Welke klachten komen voor bij de overgang?

Meestal treden meerdere klachten gelijktijdig of afwisselend op zoals nachtzweten, slecht slapen, vermoeidheid, opvliegers, hoofdpijn, hartkloppingen, depressiviteit en stemmingswisselingen. Omdat op emotioneel gebied de vrouwen afscheid moeten nemen van hun jeugdige en vruchtbare periode kan dit ook een moeilijk proces zijn.

Acupunctuur bij overgangsverschijnselen

Doordat de hormoonhuishouding, welke een grote invloed hebben op de balans in het lichaam, tijdens de overgang verstoord is zal de behandeling zich vooral richten op het weer in evenwicht brengen van de hormoonbalans. Binnen de acupunctuur worden overgangsklachten veroorzaakt door het verminderen van de reproductie energie, jing genaamd. Deze energie is te vergelijken met een batterij en de behandeling is er ook opgericht deze batterij weer meer op te laden. Daarnaast worden de overgangssymptomen (opvliegers, nachtzweten, slaapstoornissen etc.) in kaart gebracht en ook met acupunctuur behandeltechnieken aangepakt. De heftigheid van de klachten zullen hierdoor veel minder worden of zelfs verdwijnen.

Voor meer informatie of het maken van een afspraak kunt u bellen naar: 06-13764813 of mailen naar: contact@acupunctuuroud.nl