✓ Wordt vaak vergoed | ✓ 25 jaar ervaring | ✓ Natuurlijke geneeswijze

Wekelijks worden er in mijn praktijk mensen behandeld met oorsuizen. De medische benaming voor deze klacht is tinnitus. Oorsuizen is een klacht die vaak voorkomt en heel storend en irritant kan zijn. De meeste mensen horen suizen, fluiten, piepen of ander soort geluid in één of beide oren. Dit geluid kan afwisselend of zelfs continu aanwezig zijn.

oorsuizen acupunctuur

Oorzaak van oorsuizen

Tinnitus kan verschillende oorzaken hebben en kan bijvoorbeeld ontstaan na een langdurige verkoudheid, blootstelling aan harde geluiden (concert, werkomgeving) of als restverschijnsel na een oorontsteking. Ook de ziekte van Ménière kan deze klachten veroorzaken. Vaak komt de klacht ook opzetten zonder aanwijsbare oorzaak. Meestal krijgen de patiënten met tinnitus het advies er mee te leren leven maar gelukkig kan acupunctuur vaak wel helpen bij deze vervelende aandoening.

oorsuizen acupunctuur

Behandeling oorsuizen met acupunctuur

Acupunctuur is vaak heel effectief bij het verminderen of zelfs verhelpen van oorsuizen. Binnen de acupunctuur zijn 2 hoofd energieën, de YIN en de YANG. In een gezonde situatie zijn deze energieën met elkaar in evenwicht. Bij oorsuizen is er sprake van te veel yang die opstijgt naar het hoofd en daar piepen, suizen of een ander lawaai kan veroorzaken. In de acupunctuur wordt deze opstijgende yang interne ‘wind‘ genoemd. Door middel van acupunctuur worden de punten behandeld op de energiebanen die deze opstijgende yang als het ware omlaag trekken.

De yin is een energie die een tegenpool van de yang is en de yang onder controle kan houden zodat deze niet kan opstijgen. Om het oorsuizen aan te pakken worden ook de acupunctuur punten behandeld die juist deze yin versterken. Ook zijn bepaalde gehoor zenuwcellen extra actief bij oorsuizen en mede de oorzaak van dit probleem en ik probeer ook deze zenuwcellen tot rust te brengen.

Onderliggende oorzaak

Naast de aanpak van het hinderlijke geluid is het belangrijk om bij iedere patiënt te kijken wat er verder aan klachten aanwezig is. Vaak zie ik dat oorsuizen samengaat met slecht slapen en een onrustig gevoel. Dit onrustige gevoel is weer extra yang en door slecht slapen wordt de yin kleiner (deze bouwt zich met een goede nachtrust namelijk op) dus het is ook belangrijk deze symptomen in de behandeling mee te nemen. Acupunctuur helpt om de emoties te kalmeren en de slaap te bevorderen. Door behandeling van oorsuizen met acupunctuur wordt het geluid vaak veel minder of verdwijnt zelfs geheel. De patiënten voelen zich vaak veel beter en rustiger en ook als het geluid nog gedeeltelijk aanwezig blijft kunnen ze hier veel beter mee omgaan.

Voor meer informatie of het maken van een afspraak kunt u bellen op telefoonnummer: 06-13764813 of mailen naar het adres: contact@acupunctuuroud.nl