✓ Wordt vaak vergoed | ✓ 25 jaar ervaring | ✓ Natuurlijke geneeswijze
tenniselleboog acupunctuur

Slaapproblemen en slaapstoornissen zijn veel voorkomende problemen en kunnen nogal wat gevolgen hebben. Om over voldoende energie te kunnen beschikken hebben we een goede nachtrust nodig om onze ‘accu’ weer op te kunnen laden. Wist u dat acupunctuur hiervoor een belangrijke oplossing kan zijn?

Een slaapprobleem of slaapstoornis kan ons dagelijkse leven en functioneren sterk beïnvloeden en onder andere leiden tot vermoeidheidsgevoel, concentratieproblemen, lusteloosheid, prikkelbaarheid en een vermindering van de algemene weerstand.

Slaapstoornissen kunnen zijn

  • Moeite met inslapen;
  • Slecht doorslapen;
  • Vroeg wakker worden;
  • Door dromen verstoorde slaap.

Het aantal uren slaap dat iemand nodig heeft is erg verschillend. Sommigen hebben genoeg aan 5 uur slaap , anderen moeten weer 8 uur slapen om zich fit en energiek te voelen.

OORZAKEN SLAAPPROBLEMEN

Er zijn meerdere oorzaken voor  slaapstoornissen zoals spanningen , stress , bezorgdheid en piekeren , pijnklachten , onrustige slaapomgeving en overmatig alcohol gebruik. Ook verstoring van het natuurlijke bioritme van dag en nacht door bijvoorbeeld het werken in ploegendiensten kan tot slaapstoornissen leiden.

Het innemen van slaapmiddelen kan voor een tijdelijke behandeling een oplossing zijn maar hebben als nadeel dat gewenning optreedt waardoor het middel of niet meer werkt of dat men er steeds meer van nodig heeft. Ook voelen mensen die slaapmedicatie nemen zich overdag vaak minder helder en alert.

ACUPUNCTUUR EN SLAAPPROBLEMEN

Vanuit de acupunctuur wordt slapeloosheid gezien als een verstoring van de energiebalans. Er zijn 2 soorten energie, de ‘YIN’ en de ‘YANG’. De YIN energie staat voor rust en de nacht, de YANG energie voor actie en de dag. YIN en YANG energie horen vloeiend in elkaar over te lopen en bij een slaapstoornis of slaapprobleem is dit proces verstoord. De natuurlijke overgang van YANG tijdens de dag en de YIN tijdens de nacht is uit balans. Een behandeling met acupunctuur is erop gericht deze balans te herstellen en de overgang van YANG naar YIN te bevorderen.

Er zal ook gekeken worden naar mogelijke oorzaken die deze balans en overgang van YANG naar YIN verstoren. Een goed voorbeeld is bijvoorbeeld stress, dit is een grote hoeveelheid YANG die de YIN overheerst en daardoor de natuurlijke overgang naar YIN, dus het slapen, verstoort. De acupunctuur zal het teveel aan YANG (de stress) verminderen en de YIN (het slapen) versterken en zodoende balans herstellen zodat het slapen wordt bevorderd.

Voor meer informatie of het maken van een afspraak kunt u altijd contact met mij opnemen en bellen naar het nummer: 06-13764813.

U kunt ook klikken op onderstaande knop.