✓ Wordt vaak vergoed | ✓ 25 jaar ervaring | ✓ Natuurlijke geneeswijze

Wat is Astma?

Astma is een ontsteking van de longen. Bij astma raken de longen geprikkeld door stoffen waar ze gevoelig voor zijn zoals bijvoorbeeld rook, huisstofmijt of kattenharen. Deze gevoeligheid is een allergische reactie. De slijmvliezen in de longen produceren meer vocht en slijm dan anders. De spiertjes die om de luchtwegen zitten raken verkrampt en trekken zich samen. Ze maken de luchtwegen smaller en ademen wordt moeilijker. Bij astma kan men veel minder lucht in en uitademen dan gebruikelijk wat een angstig gevoel kan geven.

Wat is bronchitis?

Bronchitis is een ontsteking van de kleine vertakkingen van de luchtwegen , de bronchiën. Via de bronchiën gaat de lucht naar de longblaasjes waar de zuurstof in het lichaam wordt opgenomen. Bij bronchitis wordt er meer slijm aangemaakt in de bronchiën wat hoesten veroorzaakt. Door dit hoesten wordt het slijm verwijderd. Vaak is er ook sprake van benauwdheid omdat door het slijm een normale in- en uitademing wordt belemmerd.

astma bronchitis acupuctuur

Acupunctuur en bronchitis behandelen

De ademhaling is onze bron van leven. Een ontspannen ademhaling zorgt ervoor dat we ons goed en gezond voelen. Als de ademhaling moeizaam gaat is dat vervelend, belastend en kan zelfs beangstigend zijn. In de acupunctuur zijn de luchtwegen, samen met de huid, een belangrijk onderdeel van ons afweersysteem omdat ze in direct contact staan met de buitenwereld. Een onderzoek naar de conditie van de huid is ook een onderdeel van de behandeling van ademhalingsproblemen. Vaak zien we in de praktijk bij mensen met ademhalingsproblemen ook huidproblemen (bijvoorbeeld eczeem) omdat zowel de longen als de huid tot dezelfde energiestroom behoren die verstoord is.

Een acupunctuur behandeling is erop gericht deze energiestroom in balans te brengen zodat de energie weer vrij kan stromen. De behandeling richt zich op het verhogen van de algemene weerstand. Daarnaast het ontspannen van de luchtwegen en het verminderen van de slijmproductie zodat de benauwdheid afneemt. Bij astma is er ook sprake van een allergische reactie. Deze allergische reactie houdt in dat het afweersysteem overdreven reageert op een bepaalde prikkel zoals bijvoorbeeld huisstofmijt, het systeem slaat als het ware op tilt.

Deze overdreven reactie bestaat uit het verkrampen van de spiertjes om de luchtwegen en overmatige slijmproductie wat dus de benauwdheid veroorzaakt. Met acupunctuur wordt in de behandeling ook deze allergische reactie aangepakt om het afweersysteem te normaliseren zodat in het vervolg deze allergische reactie minder of helemaal niet meer optreedt. Over het algemeen is acupunctuur bij de behandeling van astma en bronchitis effectief en treedt er vrijwel altijd een verlichting van de klacht op.

Voor meer informatie of het maken van een afspraak kunt u bellen op telefoonnummer: 06-13764813 of mailen naar het adres: contact@acupunctuuroud.nl