✓ Wordt vaak vergoed | ✓ 25 jaar ervaring | ✓ Natuurlijke geneeswijze

Osteoacupunctuur is een speciale beroepsbekwaamheid voor de behandeling van musculoskeletale (spieren, pezen, banden, zenuwen, gewrichten), orthopedische en sportletsels.

osteoacupunctuur

Als één van de eerste acupuncturisten in Nederland heb ik deze opleiding 10 jaar geleden gedaan in het buitenland. Veel van de kennis en kunde in deze opleiding is afkomstig van de bekende Amerikaan Withfield Reaves die als therapeut in 1984 verbonden was aan de Amerikaanse olympische ploeg en ook nu nog steeds door veel bekende topsporters wordt geraadpleegd.

Wat is Osteoacupunctuur?

Osteoacupunctuur is een combinatie van acupunctuur en manuele technieken waarmee geblesseerde spieren, banden, kapsels, pezen en gewrichten behandeld kunnen worden. De behandeling richt zich hierbij zowel op de zwelling, bewegingsbeperking, doorbloeding als op de pijn. het is een prachtig samenspel van de traditionele acupunctuur met de mobilisaties en manipulaties uit de westerse manuele therapie en fysiotherapie. Daar ik zelf als fysio en manueel therapeut ook jaren (top)sporters heb behandeld en begeleid was deze opleiding voor mij de ideale verbindingsbrug tussen westerse en oosterse geneeswijze.

Waartegen helpt Osteoacupunctuur?

Heel veel klachten en blessures kunnen met deze methode worden behandeld zoals bijvoorbeeld tenniselleboog, achillespeesblessure, schouderklachten, knieklachten, zweepslag, rugklachten, nekklachten etcetera.

Bij de behandeling van deze klachten zal ik altijd een afweging maken of de westerse technieken een extra bijdrage kunnen leveren in het snellere of betere herstel van de klacht en mocht dit zo zijn zal ik deze na overleg met de patiënt ook toepassen.

Voor meer informatie of het maken van een afspraak kunt u bellen op telefoonnummer: 06-13764813 of mailen naar het adres: contact@acupunctuuroud.nl