✓ Wordt vaak vergoed | ✓ 25 jaar ervaring | ✓ Natuurlijke geneeswijze
Wat is acupunctuur?

Acupunctuur Heerhugowaard

Praktijk voor Acupunctuur Jan Oud is een ervaren acupuncturist en beschikt over meerdere praktijken in de kop van Noord-Holland. Voor acupunctuur Heerhugowaard kunt u terecht in de praktijk in Langedijk, dat op ongeveer 8 minuten rijden vanaf Heerhugowaard ligt en gemakkelijk te bereiken is met het openbaar vervoer.

Acupunctuur is al meer dan duizenden jaren een betrouwbare geneeswijze. De behandelmethode is ontstaan in China en wordt vandaag de dag nog veel gebruikt bij een groot aantal klachten

Acupunctuur in het kort

Dat acupunctuur na zoveel jaren nog steeds veel wordt toegepast is te danken aan de effectiviteit van de behandelmethode. Daarnaast onderscheidt acupunctuur zich vooral omdat het een natuurlijke geneeswijze is zonder bijwerkingen met ook nog eens een goede preventieve werking.

In de acupunctuur denkwijze draait alles om de stroom van voldoende energie. Deze energie is opgebouwd uit 2 gedeeltes, de Yin en de Yang. Bij een verstoring van de energiestroom raken de Yin en de Yang uit balans. Wanneer er te weinig energie is of de natuurlijke stroom hiervan is geblokkeerd kunnen er allerlei klachten optreden zowel lichamelijk als psychisch. Acupunctuur is er op gericht om voldoende energie goed te laten stromen waarbij de Yin en Yang in evenwicht zijn.

Het lichaam kent 12 energiebanen die meridianen worden genoemd. Op deze energiebanen liggen de acupunctuurpunten waar de acupuncturist gebruik van maakt. De acupuncturist heeft meerdere onderzoekstechnieken om vast te stellen of er in alle energiebanen voldoende energie is en waar de Yin en Yang uit balans zijn. Door specifieke acupunctuurpunten te behandelen zal er weer voldoende energie gaan stromen met een goede verdeling van de Yin en Yang. Klachten zullen verminderen of verdwijnen, de patiënt voelt zich energieker en zit beter in zijn vel.

Verschillende behandelmethodes

Net als andere geneeswijzen kent ook de acupunctuur verschillende specialisaties. Zo heb ik mij onder andere gespecialiseerd in blessure acupunctuur (sportacupunctuur), kinderacupunctuur, pijnbestrijding, balans acupunctuur, laser acupunctuur en dry needling in de regio Heerhugowaard. Doordat ik naast acupuncturist ook fysio- en manueeltherapeut ben kan ik uw klacht zowel op de “westerse” als “oosterse” manier onderzoeken en eventueel beiden toepassen in de behandeling als dit tot een sneller of beter resultaat kan leiden.

Jan is een zeer gedreven acupuncturist en ik ben met diverse klachten bij hem onder behandeling geweest. Hij heeft een luisterend oor en de behandelingen hebben een zeer goed resultaat. Ben zeer tevreden.. gebruik geen medicijnen, vind dit een zeer goed alternatief. Ik zou iedereen acupunctuur aanraden.

Corina Koeten

Acupunctuur Heerhugowaard is acupunctuur plus

Naast mijn 25 jarige ervaring als acupuncturist ben ik ook fysio- en manueel therapeut. Jaren ben ik hiermee werkzaam geweest vooral ook in de behandeling en begeleiding van (top)sporters in de regio Heerhugowaard.

Om mijn ervaring en kennis op dit gebied ook in mijn acupunctuur behandelingen te kunnen gebruiken heb ik een methode ontwikkeld om de westerse (fysio- en manuele therapie) en de oosterse (acupunctuur) behandelmogelijkheden met elkaar te verbinden. Op deze wijze kan gebruik gemaakt worden van het beste wat beiden te bieden hebben. Als er bij een bepaalde klacht of aandoening een sneller of beter resultaat kan worden bereikt als de acupunctuur wordt ondersteunt door manuele technieken zal ik dit in overleg met de patiënt toepassen. Dit is acupunctuur in een westers jasje.

Acupunctuur Heerhugowaard is gevestigd in een groot paramedisch centrum in Langedijk waar meerdere disciplines aanwezig zijn zoals fysiotherapie, fitness onder medische begeleiding, fysiofitness, personal training, diëtist en podotherapie.

De verschillende hulpverleners werken samen en door de korte lijntjes kunnen hun kennis en ervaring ook worden ingeschakeld. Acupunctuur zorgt voor een gerichte en optimale aanpak van uw klacht om zo tot het beste resultaat te komen.

Hoe duur is een acupunctuurbehandeling?

Bij een aanvullende verzekering wordt de behandeling in de meeste gevallen vergoed. Dit is afhankelijk van de verzekeraar en het soort aanvullende verzekering dat u heeft. Bij twijfel kunt u hierover contact met mij opnemen. Als u geen aanvullende verzekering heeft gelden de reguliere tarieven. Klik hier om naar de tarieven te gaan.

Bekijk de praktijk

Direct een afspraak maken voor acupunctuur Heerhugowaard?

Met meer dan twintig jaar ervaring kunt u een professionele en vriendelijke behandeling van mij verwachten. Heeft u een klacht waarvan u niet zeker weet of de behandeling hierbij kan helpen? Dan kunt u vrijblijvend contact met mij opnemen. Ook om direct een afspraak te maken klikt u op onderstaande knop of kunt u mailen of bellen naar mailadres  contact@acupunctuuroud.nl of telefoonnummer 06 – 13764813.

Ervaringen van patiënten

Heel veel baat gehad bij de acupunctuur behandelingen van Jan. Ik had meerdere chronische klachten en elke keer wist Jan de juiste punten weer te raken.

Nienke van Beek

Nadat ik kanker heb gehad (2010) bleef ik moe, echt slopend moe. Ik heb toen van alles geprobeerd om die moeheid te verslaan maar werkelijk níets hielp. Ik werd honderd procent afgekeurd want kon het lesgeven fysiek niet meer aan. Anderhalf jaar geleden vroeg een kennis waarom ik geen acupunctuur probeerde. Tja, daar had ik nog nooít aan gedacht. Ik kon al snel terecht bij Jan en na drie behandelingen merkte ik dat er iets gebeurde in mijn lijf. Ik kreeg meer energie! En ik bleef energie opbouwen. Ik kreeg mijn kwaliteit van leven terug. Geweldig. Diep dankbaar dat iemand mij hierop attent maakte. En nu maak ik, via een Facebook groep, andere mensen erop attent. Want oh, wat had ik graag gewild dat ik dit eerder had geweten! Ik bruis weer van energie!

Tonny Sijm

Uit Middenmeer

Mijn zoon heeft jaren last gehad van hoofdpijn en vele dingen uitgeprobeerd. Ook in het alternatieve circuit, want tja een kleine jongen met zoveel hoofdpijn....Tot hij bloedverdunners kreeg aangeraden. Toen zei ik tegen mijn zoon dat we acupunctuur gingen proberen, maar hij wilde niet. Dus ik zei dat hij één keer mee moest en als het niks is stoppen we. Na ongeveer acht behandelingen is de hoofdpijn over, bleek het iets met de galblaas te zijn en ben ik meneer Oud nu nog dankbaar dat mijn zoon weer normaal kan opgroeien!

Jan Willem van 't Spijker

Ik ben nog steeds verbaasd over de resultaten. ik had een chronische slijmbeurs ontsteking en tennis elleboog. Na ongeveer 2 maanden behandeld te zijn door Jan heb ik nergens meer last van en kan ik mijn oude bezigheden weer oppakken. Ik ben blij met Jan.

Loes Blokdijk-van Heusden

Jan heeft mij van mijn rookverslaving bevrijd. Heel erg blij mee! ik beveel Jan van harte aan, rustige kundige man waarbij je je meteen op je gemak voelt.

Lia Kayser

Ontzettend blij dat ik in aanraking ben gekomen met deze praktijk. Het heeft mij enorm geholpen met verschillende klachten die ik had. Jan is daarbij een prettig en professioneel persoon. Ik zou hem dan ook zeker aanraden.

Nancy D

Ik raad deze arts aan iedereen aan! Alles is overtreffend, te beginnen met de kwaliteitsdiensten, de aangename sfeer en de ernst in het werk dat hij doet! Ik verklaar mezelf uiterst tevreden.

Viorica Bratu

Na succesvolle revalidatie bij de fysio, kwam mijn pijn in de aanhechting van hamstring naar zitvlak na jaren weer terug. Na enkele acupunctuur behandelingen van Jan, voelde ik meteen goed resultaat en kon ik weer vrij pijnloos zitten! Ik vond het wonderbaarlijk hoe die kleine naaldjes goed deden aan het geheel. Dank je wel, Jan! En ik weet je weer te vinden indien nodig.

Diana A.

Jan is een zeer gedreven acupuncturist en ik ben met diverse klachten bij hem onder behandeling geweest. Hij heeft een luisterend oor en de behandelingen hebben een zeer goed resultaat. Ben zeer tevreden.. gebruik geen medicijnen, vind dit een zeer goed alternatief. Ik zou iedereen acupunctuur aanraden.

Corina Koeten

Ik heb reumatoïde atritis, door acupunctuur heb ik mijn ziekte onder controle gekregen en kan ik leven zonder medicijnen.

Zowel de medicijnen als de acupunctuur kunnen mij niet genezen maar alleen de symptomen onderdrukken en het slechter worden tegengaan.

Ik lig liever elke 2 weken bij Jan in de naaldjes zonder bijwerkingen dan het gebruik van medicijnen met bijwerkingen. 
Jan luistert altijd goed naar wat mijn lichaam aangeeft. Ik ben al jaren heel tevreden.?

Tilly Leguit

Hier ook enorm dankbaar; tijdens borstvoedingsperiode hevige pijnlijke borstontstekingen met hoge koorts gekregen.. Elke keer als het op kwam zetten naar Jan Oud en het verbaasde me elke keer weer. Na 1 keer behandelen trok de koorts mijn lichaam uit. Super bedankt voor je snelle service en goede bereikbaarheid! Gr. Nicole Raat

Nicole Raat

Jan heeft me door mijn zwangerschap heen gesleept: door mijn heftige bekkenklachten verwachtte ik na twintig weken al niet meer te kunnen werken, maar door Jan's behandelingen heb ik het tot mijn verlof uitgehouden. En wonder boven wonder was ik op een gegeven moment zelfs bijna pijnvrij. Geweldig!

Sophie Koelemeij

Praktijk Langedijk

Oester 26 (Gebouw Activ8 Health Club)
1723HW Noord-Scharwoude
Routebeschrijving

Voor regio Heerhugowaard, Alkmaar, Warmenhuizen en Tuitjenhorn.

Praktijk Kolhorn

Kolhornerkade 3
1767CA Kolhorn
Routebeschrijving

Voor regio Schagen, Den Helder, Julianadorp, Anna-Paulowna en Wieringerwerf

R

Vergoeding

Een acupunctuurbehandeling bij Jan Oud wordt bij een aanvullende verzekering geheel of gedeeltelijk vergoed.

Professionaliteit

Praktijk voor Acupunctuur Jan Oud is lid van de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur en BIG-geregistreerd.

Specialisaties

Acupunctuur Jan Oud heeft meerdere specialisaties waaronder sportacupunctuur, laser acupunctuur, kinderacupunctuur, ooracupunctuur en dry needling.