Wat is acupunctuur?

Acupunctuur Heerhugowaard

Praktijk voor Acupunctuur Jan Oud is een ervaren acupuncturist en beschikt over meerdere praktijken in de kop van Noord-Holland. Voor acupunctuur Heerhugowaard kunt u terecht in de praktijk in Langedijk, dat op ongeveer 8 minuten rijden vanaf Heerhugowaard ligt en gemakkelijk te bereiken is met het openbaar vervoer.

Acupunctuur is al meer dan duizenden jaren een betrouwbare geneeswijze. De behandelmethode is ontstaan in China en wordt vandaag de dag nog veel gebruikt bij een groot aantal klachten

Acupunctuur in het kort

Dat acupunctuur na zoveel jaren nog steeds veel wordt toegepast is te danken aan de effectiviteit van de behandelmethode. Daarnaast onderscheidt acupunctuur zich van andere behandelingen doordat het een natuurlijke geneeswijze is met weinig bijwerkingen.

Bij deze behandelmethode draait alles om energie. Wanneer deze energie verstoord wordt kunnen allerlei klachten voorkomen en is het belangrijk de balans in het lichaam te herstellen.

Het lichaam kent twaalf energiebanen (meridianen), met hierop zogenaamde acupunctuurpunten. Om de balans in het lichaam te herstellen worden acupunctuurnaalden geplaatst in deze acupunctuurpunten, wat een genezende werking heeft. Naast de genezende werking zorgt de behandeling ook voor een preventieve werking en wordt het eigen herstel van het lichaam bevorderd.

Verschillende behandelmethodes

Net als andere geneeswijzen kent ook de acupunctuur verschillende specialisaties. Zo heb ik mij onder andere gespecialiseerd in blessure acupunctuur (sportacupunctuur), kinderacupunctuur, pijnbestrijding, balans acupunctuur, laser acupunctuur en dry needling. Doordat ik naast acupuncturist ook fysio- en manueeltherapeut ben kan ik uw klacht zowel op de “westerse” als “oosterse” manier onderzoeken en eventueel beiden toepassen in de behandeling als dit tot een sneller of beter resultaat kan leiden.

Hoe duur is een acupunctuurbehandeling?

Bij een aanvullende verzekering wordt de behandeling in de meeste gevallen vergoed. Dit is afhankelijk van de verzekeraar en het soort aanvullende verzekering dat u heeft. Bij twijfel kunt u hierover contact met mij opnemen. Als u geen aanvullende verzekering heeft gelden de reguliere tarieven. Klik hier om naar de tarieven te gaan.

Direct een afspraak maken voor acupunctuur Heerhugowaard?

Met meer dan twintig jaar ervaring kunt u een professionele en vriendelijke behandeling van mij verwachten. Heeft u een klacht waarvan u niet zeker weet of de behandeling hierbij kan helpen? Dan kunt u vrijblijvend contact met mij opnemen. Ook om direct een afspraak te maken klikt u op onderstaande knop of kunt u mailen of bellen naar mailadres [email protected] of telefoonnummer 06 – 13764813.

Praktijk Langedijk

Anna van Saksenstraat 56 1723KW Langedijk (Noord-Scharwoude) Routebeschrijving Voor regio Heerhugowaard, Alkmaar, Warmenhuizen en Tuitjenhorn.

Praktijk Kolhorn

Kolhornerkade 3 1767CA Kolhorn Routebeschrijving Voor regio Schagen, Den Helder, Julianadorp, Anna-Paulowna en Wieringerwerf

R

Vergoeding

Een acupunctuurbehandeling bij Jan Oud wordt bij een aanvullende verzekering geheel of gedeeltelijk vergoed.

Professionaliteit

Wanneer u kiest voor een behandeling bij Acupunctuur Jan Oud kiest u voor ervaring, professionaliteit en een vriendelijke service.

Specialisaties

Acupunctuur Jan Oud heeft meerdere specialisaties waaronder sportacupunctuur, laser acupunctuur, kinderacupunctuur en dry needling.