✓ Wordt vaak vergoed | ✓ 25 jaar ervaring | ✓ Natuurlijke geneeswijze
acupunctuur schagen

Acupunctuur Schagen

Bent u op zoek naar acupunctuur Schagen en omgeving? Jan Oud is een professionele acupuncturist met meer dan twintig jaar ervaring. In de praktijk in Kolhorn kunt u niet alleen terecht voor traditionele acupunctuur, maar ook voor kinderacupunctuur, laser acupunctuur, sportacupunctuur en dry needling.

Acupunctuur een effectieve en veilige behandelmethode voor een groot aantal klachten, waaronder gewrichtsklachten, vermoeidheidsklachten, stress, hoofdpijn en rugpijn.

Traditionele acupunctuur in Schagen

Acupunctuur is een geneeswijze die al duizenden jaren oud is en al lange tijd heeft bewezen heel succesvol te zijn. Acupunctuur is een zeer effectieve behandelmethode voor meer dan 50 aandoeningen. Zowel lichamelijke als emotionele klachten kunnen succesvol met acupunctuur worden behandeld.

Daarnaast heeft acupunctuur nog vele andere voordelen zoals een goede preventieve werking, een natuurlijke geneeswijze zonder bijwerkingen, het bevordert het eigen herstel en versterkt het natuurlijke afweersysteem van het lichaam. Naast de klacht wordt ook de oorzaak hiervan aangepakt zodat de kans op blijvend herstel veel groter is.

Acupunctuur is een behandelmethode waarbij de balans van de energiestroom in het lichaam centraal staat. Deze energiestroom bestaat uit een Yin en een Yang gedeelte en zodra deze niet met elkaar in evenwicht zijn kunnen er klachten ontstaan. Het is vergelijkbaar met de stroom van koud (Yin) en warm (Yang) water, het water moet niet te koud zijn (te veel Yin bijvoorbeeld stijfheid of depressie) maar ook niet te warm (te veel Yang bijvoorbeeld een ontsteking of opvliegers). De acupuncturist stelt door meerdere onderzoeksmethoden vast waar het evenwicht tussen de Yin en de Yang is verstoord en door het behandelen van specifieke acupunctuurpunten kan de balans worden hersteld. Hierdoor zullen de meeste klachten verdwijnen en voelen patiënten zich vaak ook energieker, ontspannender en fitter.

Bij acupunctuur Schagen wordt een methode toegepast waarbij ook manuele technieken de behandeling kunnen ondersteunen. Er kan dus gebruik worden gemaakt uit het beste wat zowel de oosterse als westerse geneeswijzen te bieden hebben om zo tot een nog sneller en beter resultaat te komen.

Acupunctuur Schagen zal zich optimaal inzetten om uw klachten te laten verdwijnen of verminderen.

Laser acupunctuur in Schagen

Laser acupunctuur is een goed voorbeeld van de integratie van reguliere geneeswijze en de acupunctuur. Deze behandelmethode is een geweldig en pijnloos alternatief voor de traditionele acupunctuur. Laser acupunctuur wordt voornamelijk gebruikt bij mensen die bang zijn voor naalden en kinderen.

Deze behandeling kan ook gecombineerd worden met de traditionele behandelwijze om zodoende een nog beter en sneller resultaat te behalen.

Meer informatie over laser acupunctuur?

Jan is een zeer gedreven acupuncturist en ik ben met diverse klachten bij hem onder behandeling geweest. Hij heeft een luisterend oor en de behandelingen hebben een zeer goed resultaat. Ben zeer tevreden.. gebruik geen medicijnen, vind dit een zeer goed alternatief. Ik zou iedereen acupunctuur aanraden.

Corina Koeten

Kinderacupunctuur in Schagen

Ook voor kinderen is acupunctuur een prima geneeswijze. Hierbij is een vereiste dat de behandeling pijnloos is, daarom wordt meestal gekozen voor laseracupunctuur. Anders dan bij de reguliere geneeswijzen heeft deze behandelmethode geen schadelijke bijwerkingen. Bij de behandeling mogen de ouders altijd aanwezig zijn. Dit werkt voor het kind ook geruststellend.

Naast kinderen kunnen ook baby’s uitstekend worden behandeld met acupunctuur. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de meridiaan kleurentherapie.

Meer informatie over kinderacupunctuur?

Sportacupunctuur in Schagen

Bij sportacupunctuur wordt acupunctuur gecombineerd met manuele technieken. Hierdoor kunnen spieren en gewrichten worden losgemaakt, en zodoende pijn, zwelling en stijfheid worden aangepakt. Naast dat de behandeling helpt bij het herstellen, heeft de behandeling ook een preventieve werking om sportblessures te voorkomen.

Doordat ik in het verleden als fysiotherapeut (top)sporters heb behandeld en begeleid kan ik op het gebied van blessures, de trainingsopbouw na een sportblessure en het voorkomen hiervan ook advies geven.

Meer informatie over sportacupunctuur?

Dry needling in Schagen

Dry needling is een behandelmethode dat speciaal is ontwikkeld voor het behandelen van gespannen spieren. Deze behandeling zorgt ervoor dat de spieren snel en langdurig kunnen ontspannen. Hierbij wordt de spier met een speciale dunne naald geraakt op de triggerpoints die de spanning veroorzaken. Deze aanraking zorgt ervoor dat de spier zich aanspant, en vervolgens ontspant.

Meer informatie over dry needling?

R

Vergoeding bij aanvullende verzekering

R

Meer dan 20 jaar ervaring met fysiotherapie, manuele therapie en acupunctuur

R

Niet alleen de klachten worden aangepakt, maar ook de oorzaak

Direct een afspraak maken voor acupunctuur?

Bent u benieuwd of deze behandelmethode kan helpen bij uw klachten? Kijk dan of uw klacht op deze pagina staat, of neem vrijblijvend contact met mij op. Om direct een afspraak te maken klikt u op onderstaande knop of kunt u mailen of bellen naar mailadres contact@acupunctuuroud.nl of telefoonnummer 06 – 13764813.

Ervaringen van patiënten

Heel veel baat gehad bij de acupunctuur behandelingen van Jan. Ik had meerdere chronische klachten en elke keer wist Jan de juiste punten weer te raken.

Nienke van Beek

Nadat ik kanker heb gehad (2010) bleef ik moe, echt slopend moe. Ik heb toen van alles geprobeerd om die moeheid te verslaan maar werkelijk níets hielp. Ik werd honderd procent afgekeurd want kon het lesgeven fysiek niet meer aan. Anderhalf jaar geleden vroeg een kennis waarom ik geen acupunctuur probeerde. Tja, daar had ik nog nooít aan gedacht. Ik kon al snel terecht bij Jan en na drie behandelingen merkte ik dat er iets gebeurde in mijn lijf. Ik kreeg meer energie! En ik bleef energie opbouwen. Ik kreeg mijn kwaliteit van leven terug. Geweldig. Diep dankbaar dat iemand mij hierop attent maakte. En nu maak ik, via een Facebook groep, andere mensen erop attent. Want oh, wat had ik graag gewild dat ik dit eerder had geweten! Ik bruis weer van energie!

Tonny Sijm

Uit Middenmeer

Mijn zoon heeft jaren last gehad van hoofdpijn en vele dingen uitgeprobeerd. Ook in het alternatieve circuit, want tja een kleine jongen met zoveel hoofdpijn....Tot hij bloedverdunners kreeg aangeraden. Toen zei ik tegen mijn zoon dat we acupunctuur gingen proberen, maar hij wilde niet. Dus ik zei dat hij één keer mee moest en als het niks is stoppen we. Na ongeveer acht behandelingen is de hoofdpijn over, bleek het iets met de galblaas te zijn en ben ik meneer Oud nu nog dankbaar dat mijn zoon weer normaal kan opgroeien!

Jan Willem van 't Spijker

Ik ben nog steeds verbaasd over de resultaten. ik had een chronische slijmbeurs ontsteking en tennis elleboog. Na ongeveer 2 maanden behandeld te zijn door Jan heb ik nergens meer last van en kan ik mijn oude bezigheden weer oppakken. Ik ben blij met Jan.

Loes Blokdijk-van Heusden

Jan heeft mij van mijn rookverslaving bevrijd. Heel erg blij mee! ik beveel Jan van harte aan, rustige kundige man waarbij je je meteen op je gemak voelt.

Lia Kayser

Ontzettend blij dat ik in aanraking ben gekomen met deze praktijk. Het heeft mij enorm geholpen met verschillende klachten die ik had. Jan is daarbij een prettig en professioneel persoon. Ik zou hem dan ook zeker aanraden.

Nancy D

Ik raad deze arts aan iedereen aan! Alles is overtreffend, te beginnen met de kwaliteitsdiensten, de aangename sfeer en de ernst in het werk dat hij doet! Ik verklaar mezelf uiterst tevreden.

Viorica Bratu

Na succesvolle revalidatie bij de fysio, kwam mijn pijn in de aanhechting van hamstring naar zitvlak na jaren weer terug. Na enkele acupunctuur behandelingen van Jan, voelde ik meteen goed resultaat en kon ik weer vrij pijnloos zitten! Ik vond het wonderbaarlijk hoe die kleine naaldjes goed deden aan het geheel. Dank je wel, Jan! En ik weet je weer te vinden indien nodig.

Diana A.

Jan is een zeer gedreven acupuncturist en ik ben met diverse klachten bij hem onder behandeling geweest. Hij heeft een luisterend oor en de behandelingen hebben een zeer goed resultaat. Ben zeer tevreden.. gebruik geen medicijnen, vind dit een zeer goed alternatief. Ik zou iedereen acupunctuur aanraden.

Corina Koeten

Ik heb reumatoïde atritis, door acupunctuur heb ik mijn ziekte onder controle gekregen en kan ik leven zonder medicijnen.

Zowel de medicijnen als de acupunctuur kunnen mij niet genezen maar alleen de symptomen onderdrukken en het slechter worden tegengaan.

Ik lig liever elke 2 weken bij Jan in de naaldjes zonder bijwerkingen dan het gebruik van medicijnen met bijwerkingen. 
Jan luistert altijd goed naar wat mijn lichaam aangeeft. Ik ben al jaren heel tevreden.?

Tilly Leguit

Hier ook enorm dankbaar; tijdens borstvoedingsperiode hevige pijnlijke borstontstekingen met hoge koorts gekregen.. Elke keer als het op kwam zetten naar Jan Oud en het verbaasde me elke keer weer. Na 1 keer behandelen trok de koorts mijn lichaam uit. Super bedankt voor je snelle service en goede bereikbaarheid! Gr. Nicole Raat

Nicole Raat

Jan heeft me door mijn zwangerschap heen gesleept: door mijn heftige bekkenklachten verwachtte ik na twintig weken al niet meer te kunnen werken, maar door Jan's behandelingen heb ik het tot mijn verlof uitgehouden. En wonder boven wonder was ik op een gegeven moment zelfs bijna pijnvrij. Geweldig!

Sophie Koelemeij

Praktijk Langedijk

Oester 26 (Gebouw Activ8 Health Club)
1723HW Noord-Scharwoude
Routebeschrijving

Voor regio Heerhugowaard, Alkmaar, Warmenhuizen en Tuitjenhorn.

Praktijk Kolhorn

Kolhornerkade 3
1767CA Kolhorn
Routebeschrijving

Voor regio Schagen, Den Helder, Julianadorp, Anna-Paulowna en Wieringerwerf

R

Vergoeding

Een acupunctuurbehandeling bij Jan Oud wordt bij een aanvullende verzekering geheel of gedeeltelijk vergoed.

Professionaliteit

Praktijk voor Acupunctuur Jan Oud is lid van de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur en BIG-geregistreerd.

Specialisaties

Acupunctuur Jan Oud heeft meerdere specialisaties waaronder sportacupunctuur, laser acupunctuur, kinderacupunctuur, ooracupunctuur en dry needling.