✓ Wordt vaak vergoed | ✓ 25 jaar ervaring | ✓ Natuurlijke geneeswijze
Laser acupunctuur

Informatie over Laser acupunctuur

Een laser is een lichtbron die een smalle bundel licht van een bepaalde golflengte voortbrengt. 
Tegenwoordig wordt de laser ook gebruikt bij acupunctuur, deze methode wordt laser acupunctuur genoemd.

Laser acupunctuur is een prima voorbeeld van de integratie van de reguliere geneeswijze en de acupunctuur. Het is gebaseerd op dezelfde principes als de klassieke acupunctuur. Deze behandelmethode is een prachtig, veilig en volledig pijnloos alternatief voor de traditionele acupunctuur.

Meer informatie over laser acupunctuur leest u hieronder.

OPMARS VAN DE LASER

De laser is de afgelopen decennia bezig aan een opmars in zowel de reguliere als de acupunctuur geneeswijze. Onderzoek van de laatste 20 jaar heeft aangetoond dat laag vermogen laserlicht een positief effect heeft op weefsels. Deze kennis is gebaseerd op reguliere wetenschappelijke inzichten.

VOORDELEN LASERTHERAPIE

Lasertherapie verbetert onder meer de circulatie van bloed en lymfe, van bot – en kraakbeen opbouw, van energie aanmaak op celniveau, versnelt herstel beschadigd weefsel, is pijnstillend, vermindert zwelling en werkt ontstekingsremmend.

Hoe werkt laser acupunctuur?

Naast lasertherapie is ook de laseracupunctuur in opkomst, hierbij wordt laserlicht met een lage intensiteit ongevaarlijke energie ingezet in plaats van de naaldjes die we kennen van de klassieke acupunctuur.

Het laserlicht wordt geplaatst op de acupunctuurpunten, dringt daar een paar centimeter door in het weefsel en beïnvloedt de energie. Hiermee is een prachtig, veilig en volledig pijnloos alternatief ontstaan voor de klassieke acupunctuur. Het is voor iedereen geschikt, maar vooral bij kinderacupunctuur en mensen met grote angst voor naaldjes is het een uitkomst.

Acupunctuur en laser acupunctuur combineren

Ook kan de laser prima worden gecombineerd met de gewone acupunctuur om zodoende een nog beter en sneller resultaat te krijgen. Bij vooral band-, kapsel- en spier/pees letsel (bijvoorbeeld tenniselleboog) heeft de laser een prima genezend effect. De blessure wordt dan eerst met de laser behandeld alvorens de naaldjes worden gezet.

Praktijk Langedijk

Oester 26 (Gebouw Activ8 Health Club)
1723HW Noord-Scharwoude
Routebeschrijving

Voor regio Heerhugowaard, Alkmaar, Warmenhuizen en Tuitjenhorn.

Praktijk Kolhorn

Kolhornerkade 3
1767CA Kolhorn
Routebeschrijving

Voor regio Schagen, Den Helder, Julianadorp, Anna-Paulowna en Wieringerwerf

R

Vergoeding

Een acupunctuurbehandeling bij Jan Oud wordt bij een aanvullende verzekering geheel of gedeeltelijk vergoed.

Professionaliteit

Praktijk voor Acupunctuur Jan Oud is lid van de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur en BIG-geregistreerd.

Specialisaties

Acupunctuur Jan Oud heeft meerdere specialisaties waaronder sportacupunctuur, laser acupunctuur, kinderacupunctuur, ooracupunctuur en dry needling.