✓ Wordt vaak vergoed | ✓ 25 jaar ervaring | ✓ Natuurlijke geneeswijze
Wat is acupunctuur?

Acupunctuur Hoorn

Bent u op zoek naar een acupunctuur behandeling in de omgeving van Hoorn? Welkom bij Acupunctuur Oud. Met meerdere locaties in Noord-Holland kunnen we patiënten uit de hele provincie behandelen. Patiënten vanuit Hoorn kunnen terecht in de praktijken Kolhorn en Langedijk. Beide zo’n 30 minuten rijden vanaf Hoorn.

Wat is acupunctuur?

Acupunctuur is een goede behandelmethode voor allerlei klachten. Deze behandelswijze is al jarenlang populair, dat is te danken aan de doeltreffendheid van acupunctuur. Wat acupunctuur echt onderscheidt, is het feit dat het een natuurlijke geneesmethode is zonder enige bijwerkingen, en bovendien heeft het een uitstekend preventief effect.

In de wereld van de acupunctuur draait alles om het in balans brengen van de energiestroom. Deze energie bestaat uit twee delen, namelijk Yin en Yang. Wanneer er een verstoring optreedt in de energiestroom, raken Yin en Yang uit evenwicht. Dit kan leiden tot allerlei fysieke en mentale klachten als gevolg van te weinig energie of geblokkeerde natuurlijke stroming. Acupunctuur heeft als doel om de energiestroom te herstellen, waarbij Yin en Yang in harmonie zijn.

Het menselijk lichaam telt 12 energiebanen, ook wel bekend als meridianen. Op deze meridianen bevinden zich acupunctuurpunten waar de acupuncturist gebruik van maakt. De acupuncturist beschikt over verschillende diagnostische technieken om te bepalen of er voldoende energie door alle meridianen stroomt en waar er sprake is van een verstoorde balans tussen Yin en Yang. Door specifieke acupunctuurpunten te behandelen, wordt de energiestroom hersteld en wordt Yin en Yang in evenwicht gebracht. Dit resulteert in verlichting of zelfs verdwijning van klachten, en de patiënt ervaart meer energie en welzijn.

Verschillende soorten acupunctuur in Hoorn

Acupunctuur kent verschillende methodes. Zo denk je waarschijnlijk meteen aan acupunctuur met naaldjes. Dat is namelijk de meest gebruikte vorm van acupunctuur. Naast deze “standaard acupunctuur”, bieden wij ook allerlei andere soorten aan. Bijvoorbeeld sportacupunctuur (voor blessures), kinderacupunctuur, pijnbestrijding, balans acupunctuur, laser acupunctuur en dry needling. Acupunctuur Jan Oud is naast acupuncturist ook fysio- en manueeltherapeut, waardoor uw klacht zowel vanuit de “westerse” als de “oosterse” wijze wordt behandeld.

Jan is een zeer gedreven acupuncturist en ik ben met diverse klachten bij hem onder behandeling geweest. Hij heeft een luisterend oor en de behandelingen hebben een zeer goed resultaat. Ben zeer tevreden.. gebruik geen medicijnen, vind dit een zeer goed alternatief. Ik zou iedereen acupunctuur aanraden.

Corina Koeten

Acupunctuur in Hoorn is een combinatie tussen westerse- als oosterse methodes

Naast mijn 25 jaar ervaring als acupuncturist ben ik ook fysio- en manueel therapeut. Jarenlang heb ik gewerkt in deze vakgebieden, vooral in de behandeling en begeleiding van (top)sporters in de regio Hoorn.

Om mijn ervaring en kennis op dit gebied ook in mijn acupunctuurbehandelingen te kunnen integreren, heb ik een methode ontwikkeld om de westerse (fysio- en manuele therapie) en de oosterse (acupunctuur) behandelmethoden met elkaar te verenigen. Op deze manier kan het beste van beide benaderingen worden benut. Als er bij een specifieke klacht of aandoening sneller of beter resultaat kan worden behaald door acupunctuur te ondersteunen met manuele technieken, zal ik dit in overleg met de patiënt toepassen. Dit is acupunctuur met een westerse inslag.

Omdat ik samenwerk met verschillende therapeuten in mijn praktijk kan ook hun ervaring en kennis worden ingeschakeld. Acupunctuur zorgt voor een gerichte en optimale aanpak van uw klacht om zo tot het beste resultaat te komen.

Hoe duur is een acupunctuurbehandeling?

Bij een aanvullende verzekering wordt de behandeling in de meeste gevallen vergoed. Dit is afhankelijk van de verzekeraar en het soort aanvullende verzekering dat u heeft. Bij twijfel kunt u hierover contact met mij opnemen. Als u geen aanvullende verzekering heeft gelden de reguliere tarieven. Klik hier om naar de tarieven te gaan.

Bekijk de praktijk

Direct een afspraak maken voor acupunctuur Hoorn?

Met meer dan twintig jaar ervaring kunt u een professionele en vriendelijke behandeling van mij verwachten. Heeft u een klacht waarvan u niet zeker weet of de behandeling hierbij kan helpen? Dan kunt u vrijblijvend contact met mij opnemen. Ook om direct een afspraak te maken klikt u op onderstaande knop of kunt u mailen of bellen naar mailadres  contact@acupunctuuroud.nl of telefoonnummer 06 – 13764813.

Ervaringen van patiënten

Heel veel baat gehad bij de acupunctuur behandelingen van Jan. Ik had meerdere chronische klachten en elke keer wist Jan de juiste punten weer te raken.

Nienke van Beek

Nadat ik kanker heb gehad (2010) bleef ik moe, echt slopend moe. Ik heb toen van alles geprobeerd om die moeheid te verslaan maar werkelijk níets hielp. Ik werd honderd procent afgekeurd want kon het lesgeven fysiek niet meer aan. Anderhalf jaar geleden vroeg een kennis waarom ik geen acupunctuur probeerde. Tja, daar had ik nog nooít aan gedacht. Ik kon al snel terecht bij Jan en na drie behandelingen merkte ik dat er iets gebeurde in mijn lijf. Ik kreeg meer energie! En ik bleef energie opbouwen. Ik kreeg mijn kwaliteit van leven terug. Geweldig. Diep dankbaar dat iemand mij hierop attent maakte. En nu maak ik, via een Facebook groep, andere mensen erop attent. Want oh, wat had ik graag gewild dat ik dit eerder had geweten! Ik bruis weer van energie!

Tonny Sijm

Uit Middenmeer

Mijn zoon heeft jaren last gehad van hoofdpijn en vele dingen uitgeprobeerd. Ook in het alternatieve circuit, want tja een kleine jongen met zoveel hoofdpijn....Tot hij bloedverdunners kreeg aangeraden. Toen zei ik tegen mijn zoon dat we acupunctuur gingen proberen, maar hij wilde niet. Dus ik zei dat hij één keer mee moest en als het niks is stoppen we. Na ongeveer acht behandelingen is de hoofdpijn over, bleek het iets met de galblaas te zijn en ben ik meneer Oud nu nog dankbaar dat mijn zoon weer normaal kan opgroeien!

Jan Willem van 't Spijker

Ik ben nog steeds verbaasd over de resultaten. ik had een chronische slijmbeurs ontsteking en tennis elleboog. Na ongeveer 2 maanden behandeld te zijn door Jan heb ik nergens meer last van en kan ik mijn oude bezigheden weer oppakken. Ik ben blij met Jan.

Loes Blokdijk-van Heusden

Jan heeft mij van mijn rookverslaving bevrijd. Heel erg blij mee! ik beveel Jan van harte aan, rustige kundige man waarbij je je meteen op je gemak voelt.

Lia Kayser

Ontzettend blij dat ik in aanraking ben gekomen met deze praktijk. Het heeft mij enorm geholpen met verschillende klachten die ik had. Jan is daarbij een prettig en professioneel persoon. Ik zou hem dan ook zeker aanraden.

Nancy D

Ik raad deze arts aan iedereen aan! Alles is overtreffend, te beginnen met de kwaliteitsdiensten, de aangename sfeer en de ernst in het werk dat hij doet! Ik verklaar mezelf uiterst tevreden.

Viorica Bratu

Na succesvolle revalidatie bij de fysio, kwam mijn pijn in de aanhechting van hamstring naar zitvlak na jaren weer terug. Na enkele acupunctuur behandelingen van Jan, voelde ik meteen goed resultaat en kon ik weer vrij pijnloos zitten! Ik vond het wonderbaarlijk hoe die kleine naaldjes goed deden aan het geheel. Dank je wel, Jan! En ik weet je weer te vinden indien nodig.

Diana A.

Jan is een zeer gedreven acupuncturist en ik ben met diverse klachten bij hem onder behandeling geweest. Hij heeft een luisterend oor en de behandelingen hebben een zeer goed resultaat. Ben zeer tevreden.. gebruik geen medicijnen, vind dit een zeer goed alternatief. Ik zou iedereen acupunctuur aanraden.

Corina Koeten

Ik heb reumatoïde atritis, door acupunctuur heb ik mijn ziekte onder controle gekregen en kan ik leven zonder medicijnen.

Zowel de medicijnen als de acupunctuur kunnen mij niet genezen maar alleen de symptomen onderdrukken en het slechter worden tegengaan.

Ik lig liever elke 2 weken bij Jan in de naaldjes zonder bijwerkingen dan het gebruik van medicijnen met bijwerkingen. 
Jan luistert altijd goed naar wat mijn lichaam aangeeft. Ik ben al jaren heel tevreden.?

Tilly Leguit

Hier ook enorm dankbaar; tijdens borstvoedingsperiode hevige pijnlijke borstontstekingen met hoge koorts gekregen.. Elke keer als het op kwam zetten naar Jan Oud en het verbaasde me elke keer weer. Na 1 keer behandelen trok de koorts mijn lichaam uit. Super bedankt voor je snelle service en goede bereikbaarheid! Gr. Nicole Raat

Nicole Raat

Jan heeft me door mijn zwangerschap heen gesleept: door mijn heftige bekkenklachten verwachtte ik na twintig weken al niet meer te kunnen werken, maar door Jan's behandelingen heb ik het tot mijn verlof uitgehouden. En wonder boven wonder was ik op een gegeven moment zelfs bijna pijnvrij. Geweldig!

Sophie Koelemeij

Praktijk Langedijk

Oester 26 (Gebouw Activ8 Health Club)
1723HW Noord-Scharwoude
Routebeschrijving

Voor regio Heerhugowaard, Alkmaar, Warmenhuizen en Tuitjenhorn.

Praktijk Kolhorn

Kolhornerkade 3
1767CA Kolhorn
Routebeschrijving

Voor regio Schagen, Den Helder, Julianadorp, Anna-Paulowna en Wieringerwerf

R

Vergoeding

Een acupunctuurbehandeling bij Jan Oud wordt bij een aanvullende verzekering geheel of gedeeltelijk vergoed.

Professionaliteit

Praktijk voor Acupunctuur Jan Oud is lid van de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur en BIG-geregistreerd.

Specialisaties

Acupunctuur Jan Oud heeft meerdere specialisaties waaronder sportacupunctuur, laser acupunctuur, kinderacupunctuur, ooracupunctuur en dry needling.