✓ Wordt vaak vergoed | ✓ 25 jaar ervaring | ✓ Natuurlijke geneeswijze
acupunctuur oud

Over Acupunctuur Oud

Mijn naam is Jan Oud. Voordat ik ben gaan werken als acupuncturist ben ik in 1988 afgestudeerd aan de Academie voor Fysiotherapie. Direct na mijn studie ben ik in Zwitserland als fysiotherapeut gaan werken, allereerst in een ziekenhuis en daarna 8 jaar in mijn eigen praktijk in Zürich (Zwitserland). Hierbij was ik vooral werkzaam in de (sport) revalidatie en de begeleiding van (top) sporters.

Na diverse specialisaties in de fysio- en manuele therapie heb ik 25 jaar geleden ook de studie acupunctuur afgerond. Inmiddels ben ik al 25 jaar werkzaam in Nederland als acupuncturist. Ik beschik over een praktijk in Kolhorn (dichtbij Schagen) en een praktijk in Langedijk (in de buurt van Heerhugowaard). Op deze manier ben ik voor patiënten uit de hele kop van Noord-Holland goed bereikbaar.

Acupunctuur in een Westers jasje

Ik heb een goede methode ontwikkeld om de westerse (fysiotherapie en manuele therapie) en oosterse (acupunctuur) behandelmethodes met elkaar te verbinden om zo gebruik te kunnen maken van het beste wat beiden te bieden hebben. Ik noem dit “acupunctuur in een westers jasje“. Op deze manier kan ik nog steeds gebruik maken van mijn jarenlange ervaring in de fysio- en manuele therapie en de vele specialisaties die ik hierin heb gedaan zoals sportfysiotherapie, Dry Needling, rug- en nekklachten, schouderklachten etc.

Naast mijn 25 jaar werkervaring als acupuncturist heb ik mij ook op dit vakgebied via nascholingen, cursussen en opleidingen verdiept en gespecialiseerd in diverse behandelmethodes en aandoeningen. Mijn specialisaties zijn sportblessures (alle gewrichts- en spier-/ peesklachten), allergieën, rug- en nekklachten, hoofdpijn en migraine, laseracupunctuur, balansacupunctuur en kinderacupunctuur. Een aandoening of klacht is een teken van het lichaam dat het natuurlijk evenwicht is verstoord waarbij zowel lichamelijke als emotionele aspecten een rol kunnen spelen. Mijn uitdaging is deze “verstoring“ op te lossen met acupunctuur eventueel ondersteund met westerse technieken. Ook zal de behandeling op een duidelijke en voor iedereen begrijpelijke manier worden uitgelegd. Mijn doel is het om gezondheidsproblemen bij de oorzaak aan te pakken waarbij rekening wordt gehouden met de wisselwerking tussen lichaam en geest.

Praktijk voor Acupunctuur Jan Oud is officieel sponsor van professioneel handbalster Lynn Klesser.

Praktijk Langedijk

Oester 26 (Gebouw Activ8 Health Club)
1723HW Noord-Scharwoude
Routebeschrijving

Voor regio Heerhugowaard, Alkmaar, Warmenhuizen en Tuitjenhorn.

Praktijk Kolhorn

Kolhornerkade 3
1767CA Kolhorn
Routebeschrijving

Voor regio Schagen, Den Helder, Julianadorp, Anna-Paulowna en Wieringerwerf

R

Vergoeding

Een acupunctuurbehandeling bij Jan Oud wordt bij een aanvullende verzekering geheel of gedeeltelijk vergoed.

Professionaliteit

Praktijk voor Acupunctuur Jan Oud is lid van de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur en BIG-geregistreerd.

Specialisaties

Acupunctuur Jan Oud heeft meerdere specialisaties waaronder sportacupunctuur, laser acupunctuur, kinderacupunctuur, ooracupunctuur en dry needling.