✓ Wordt vaak vergoed | ✓ 25 jaar ervaring | ✓ Natuurlijke geneeswijze
Acupunctuurbehandeling

Hoe werkt een acupunctuurbehandeling?

Een acupunctuurbehandeling bestaat uit een voorafgaand onderzoek naar de precieze diagnose. Hierbij wordt niet alleen naar de klacht gekeken, maar wordt het hele energiesysteem onderzocht op eventuele verstoringen. Hierna wordt de patient behandeld door steriele naaldjes te plaatsen op bepaalde punten in het lichaam.

Voorafgaand onderzoek

Het eerste consult bestaat uit een vraaggesprek (anamnese), een onderzoek en een acupunctuurbehandeling. Het onderzoek begint met een vraaggesprek over de verschillende aspecten van uw gezondheid. In dit gesprek worden alle klachten uitgevraagd omdat vaak ook verschillende symptomen met elkaar te maken kunnen hebben. Deze punten zijn belangrijk om te weten voor de behandeling.

In de reguliere geneeskunde wordt minder naar deze samenhang gekeken. Deze vragen geven aanwijzingen over de klachten en de samenhang met het energiepatroon. Ook wordt er bij de behandeling vanuit gegaan dat lichaam en geest (emoties zoals stress, verdriet, angst etc.) met elkaar verbonden zijn en elkaar beïnvloeden. Zo kunnen dus ook lichamelijke klachten voortkomen uit emoties en omgekeerd.

Met een paar specifieke acupunctuur onderzoeksmethodes wordt de energietoestand van het lichaam vastgesteld. Dit kan worden aangevuld met een speciaal hiervoor ontwikkeld westers computergestuurd meetsysteem. Deze gezondheids- en energiemeting kan precies aangeven welke energiebanen te veel of te kort energie hebben en hoe de balans tussen de verschillende energiebanen is.

Aan de hand van de uitkomsten van deze onderzoeken wordt de diagnose gesteld waarop de behandeling zich richt.

Behandeling met acupunctuur

Tijdens de acupunctuurbehandeling worden de dunne steriele naaldjes geplaatst. Deze naaldjes worden geplaatst op bepaalde punten in het lichaam die gelegen zijn op de meridianen en blijven vervolgens een half uur tot 3 kwartier zitten. Door de acupunctuurbehandeling zal de energiestroom gereguleerd worden en zal er een betere energie doorstroming ontstaan. Tevens kunnen specifieke punten worden behandeld waardoor de hoeveelheid energie toeneemt of kan energie worden verplaatst naar gebieden waar te weinig energie is. Bij een volgende behandeling wordt eerst gecontroleerd of de klachten en de energietoestand veranderd zijn en daar wordt de nieuwe behandeling op afgestemd.

Doet een behandeling met acupunctuur pijn?

In de regel wordt de acupunctuurbehandeling niet als pijnlijk ervaren, maar soms wordt een gevoel van een klein elektrisch stroompje gevoeld. Wanneer men angst voor naalden heeft kan worden gekozen voor laser acupunctuur.

Praktijk Langedijk

Oester 26 (Gebouw Activ8 Health Club)
1723HW Noord-Scharwoude
Routebeschrijving

Voor regio Heerhugowaard, Alkmaar, Warmenhuizen en Tuitjenhorn.

Praktijk Kolhorn

Kolhornerkade 3
1767CA Kolhorn
Routebeschrijving

Voor regio Schagen, Den Helder, Julianadorp, Anna-Paulowna en Wieringerwerf

R

Vergoeding

Een acupunctuurbehandeling bij Jan Oud wordt bij een aanvullende verzekering geheel of gedeeltelijk vergoed.

Professionaliteit

Praktijk voor Acupunctuur Jan Oud is lid van de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur en BIG-geregistreerd.

Specialisaties

Acupunctuur Jan Oud heeft meerdere specialisaties waaronder sportacupunctuur, laser acupunctuur, kinderacupunctuur, ooracupunctuur en dry needling.