✓ Wordt vaak vergoed | ✓ 25 jaar ervaring | ✓ Natuurlijke geneeswijze
gezondheids- en energiemeting voor acupunctuur

Gezondheids- en energiemeting

De acupunctuurpraktijk beschikt over een computergestuurd meetsysteem voor diagnose en preventie van (chronische) klachten. Een computer analyse systeem voor uw gezondheid. Dit systeem wordt ook wel de gezondheids- en energiemeting genoemd.

Meer over de gezondheids- en energiemeting leest u hieronder.

Gezondheids- en energiemeting voor acupunctuur

De gezondheids- en energiemeting is een gecomputeriseerd meetsysteem voor diagnose en therapie van klachten. Dit systeem komt oorspronkelijk uit de ruimtevaart geneeskunde. Het is gebaseerd op acupunctuur principes en kan energetische verstoringen vaststellen.

Van alle 12 hoofd energiebanen (meridianen) in het lichaam wordt gemeten of er voldoende energie aanwezig is en waar de verstoringen zijn. Het is een unieke combinatie van Chinese wijsheid en westerse computertechnologie. Iedere energiebaan heeft weer een relatie met een orgaan, een zintuig, een bepaald weefsel, een emotie of een gewricht. Een tekort aan energie in een meridiaan kan dus klachten in 1 of meerdere met deze meridiaan verbonden relatie(s) veroorzaken.

Met de gezondheids- en energiemeting kan ook worden achterhaald welke oorzaken een rol spelen bij chronische klachten zoals bijvoorbeeld virussen , bacteriën , schimmels , teveel afvalstoffen of te weinig vitaminen of mineralen. Na het opsporen van de oorzaak kan effectief de therapie worden bepaald. We weten na een meting welke energiebanen zijn verstoord , door welke oorzaak wordt deze verstoring in stand gehouden en met welke middelen en maatregelen kunnen we de klachten opheffen of verbeteren.

Gezondheids- en energiemeting ter preventie van klachten

Omdat de energie in de meridianen voordat de klachten zich openbaren al verstoord is kan dit meetsysteem ook preventief worden ingezet. Een soort van APK om klachten voor te zijn en te voorkomen. De verzwakte meridianen kunnen dan in gemiddeld 3 behandelingen worden versterkt voordat deze symptomen veroorzaken. Daarnaast kan het nuttig zijn voor het optimaliseren van sportprestaties en het terugdringen van ziekteverzuim.

Om een afspraak te maken voor een gezondheids- en energiemeting kunt u contact met mij opnemen.

Praktijk Langedijk

Oester 26 (Gebouw Activ8 Health Club)
1723HW Noord-Scharwoude
Routebeschrijving

Voor regio Heerhugowaard, Alkmaar, Warmenhuizen en Tuitjenhorn.

Praktijk Kolhorn

Kolhornerkade 3
1767CA Kolhorn
Routebeschrijving

Voor regio Schagen, Den Helder, Julianadorp, Anna-Paulowna en Wieringerwerf

R

Vergoeding

Een acupunctuurbehandeling bij Jan Oud wordt bij een aanvullende verzekering geheel of gedeeltelijk vergoed.

Professionaliteit

Praktijk voor Acupunctuur Jan Oud is lid van de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur en BIG-geregistreerd.

Specialisaties

Acupunctuur Jan Oud heeft meerdere specialisaties waaronder sportacupunctuur, laser acupunctuur, kinderacupunctuur, ooracupunctuur en dry needling.