✓ Wordt vaak vergoed | ✓ 25 jaar ervaring | ✓ Natuurlijke geneeswijze
tenniselleboog acupunctuur

Juist op het moment dat we willen genieten van de buitenlucht en al de prachtige bomen en planten die weer in bloei komen te staan is voor mensen met hooikoorts het buiten zijn vaak geen pretje. Vooral in het voorjaar is de lucht gevuld met stuifmeelkorrels (pollen) van windbestuivende bomen, planten en grassen en mensen met hooikoorts zijn hier allergisch voor.

Wat is hooikoorts?

Hooikoorts is een overgevoeligheidsreactie van het lichaam op stuifmeelkorrels. Het natuurlijke afweermechanisme van het lichaam is in feite in de war en beschouwt de op zich onschadelijke pollen als grote indringers. Je zou kunnen zeggen dat ons afweersysteem ‘op tilt slaat’.

Het lichaam maakt de stof histamine aan om de pollen te bestrijden en deze stof zorgt voor de ziekte verschijnselen waar mensen met hooikoorts last van krijgen.

Hooikoorts klachten

Er kunnen bij hooikoorts een grote variatie aan verschillende klachten voorkomen die in het dagelijkse leven erg lastig kunnen zijn.

De meest voorkomende klachten zijn:

  • Jeukende, tranende en branderige ogen;
  • Niezen;
  • Overprikkeling van de slijmvliezen;
  • Verstopte neus;
  • Benauwdheid;
  • Vermoeidheid.

Hooikoorts kan zelfs echt koorts veroorzaken en een gevoel van algemene malaise. Omdat de hooikoorts vaak verergert door het buiten zijn en het steeds maar bijna gedwongen binnen moeten blijven ook niet prettig is kan acupunctuur een oplossing zijn.

tenniselleboog acupunctuur

Hooikoorts behandelen met acupunctuur

Vaak komen mensen pas naar de acupuncturist zodra ze klachten hebben en ze willen natuurlijk graag dat hun klachten zo snel als mogelijk worden verlicht of verholpen.

Acupunctuur kan met succes worden ingezet in deze acute gevallen en zal zich dan in eerste instantie richten op het onderdrukken van de symptomen. Toch zou het nog beter zijn om al in een eerdere fase, dus bijvoorbeeld een maand voordat men normaal gesproken klachten krijgt, met de behandeling te beginnen.

Omdat hooikoorts te maken heeft met een overreactie van het afweersysteem zal de acupuncturist de behandeling daar op richten. Door acupunctuur zal het afweer systeem in evenwicht worden gebracht zodat het een normale reactie vertoont zodra het in aanraking komt met pollen.

De behandeling van hooikoorts met acupunctuur bestaat dus uit 2 dingen, zowel het bestrijden van de symptomen als het in evenwicht brengen van het afweersysteem om zo te voorkomen dat de klachten weer optreden.

Hoeveel behandelingen zijn nodig?

Het aantal behandelingen dat nodig is, is afhankelijk van het moment waarop de behandelingen worden gestart. Als preventief een behandeling wordt begonnen voordat de klachten aanwezig zijn worden er 4 behandelingen gedaan om het afweersysteem in evenwicht te brengen en daarna wordt er gekeken of de symptomen wegblijven.

Soms treden er, vaak in veel mindere mate, toch nog wat symptomen op en deze kunnen dan ook worden aangepakt.

Wordt de behandeling gestart terwijl er al ziekteverschijnselen zijn moeten deze eerst worden behandeld voordat met het in evenwicht brengen van het afweersyteem kan worden begonnen. Vaak blijkt dat na gemiddeld 6 behandelingen de klachten duidelijk verminderen of verdwijnen.

Voor meer informatie of het maken van een afspraak kunt u bellen op telefoonnummer: 06-13764813 of mailen naar het adres: contact@acupunctuuroud.nl