✓ Wordt vaak vergoed | ✓ 25 jaar ervaring | ✓ Natuurlijke geneeswijze
Pijnbestrijding met Acupunctuur

Pijn is een waarschuwingssignaal van het lichaam om de hersenen te laten weten dat er iets mis is. Het is een natuurlijk beschermingsmechanisme. Door de pijn weg te nemen of te onderdrukken wordt dus niet altijd de oorzaak weggenomen, laat staan dat de patiënt genezen is. Daarom is onderzoek naar de oorzaak en is bestrijding van de kwaal altijd nodig. Vanouds speelt acupunctuur een belangrijke rol bij het behandelen van chronische en acute pijnklachten.

Pijn vreet energie

Bij iemand die al langere tijd pijnklachten heeft, zien we vaak dat bewegingen krampachtig of zelfs onmogelijk worden. Zo iemand neemt een geforceerde houding aan en kan zich moeilijker ontspannen waardoor de pijn vaak ook nog verergert.  Ook raakt men sneller vermoeid, en vermindert de algemene weerstand.

Verstoorde energiecirculatie

Binnen de acupunctuur wordt pijn gezien als een teken dat ergens in het lichaam de energie niet of onvoldoende kan doorstromen. Allerlei oorzaken , zowel lichamelijk als emotioneel , kunnen de energiestroom in het lichaam verstoren waardoor pijn ontstaat. De noodzakelijke voedingsstoffen komen moeilijker op de plaats van bestemming en afvalstoffen worden in onvoldoende mate afgevoerd. Als gevolg hiervan ontstaan er beschadigingen in het weefsel en neemt de pijn nog meer toe.

Herstellen van de balans

Door behandeling van acupunctuurpunten kan de energiestroom zich herstellen en de pijn verdwijnen of verminderen.  Bovendien bevordert de behandeling de aanmaak van lichaamseigen pijnstillers (endorfinen). Tevens wordt bij de behandeling gekeken naar de onderliggende oorzaak waardoor de pijn is ontstaan. Door dit ook te behandelen kan voorkomen worden dat de pijn snel weer terugkeert of zelfs chronisch wordt. Zowel bij chronische als bij acute pijnklachten is acupunctuur met succes toe te passen.

Voor meer informatie of een afspraak bel: 06-13764813.