✓ Wordt vaak vergoed | ✓ 25 jaar ervaring | ✓ Natuurlijke geneeswijze

Het krijgen van een kind is iets heel natuurlijks maar helaas voor veel mensen niet zo vanzelfsprekend. Ongeveer 15% van de stellen in hun vruchtbare leeftijd hebben hulp nodig om zwanger te raken en komen vaak terecht in het traject van IVF (in-vitrofertilisatie), ICSI (intra cytoplasmatische sperma injectie) of IUI (intra uteriene inseminatie).

Acupunctuur wordt steeds vaker met succes toegepast bij stellen met een kinderwens en kan ook bovenstaande trajecten ondersteunen. Het IVF/ICSI/IUI traject is zowel lichamelijk als emotioneel intensief en spannend. Uit onderzoek blijkt dat de kans op zwangerschap per IVF poging gemiddeld 26.3% is. Wanneer naast de IVF behandeling ook acupunctuur wordt toegepast neemt de kans op zwangerschap toe tot 42%.

tenniselleboog acupunctuur

Oorzaken van onvruchtbaarheid

Er zijn verschillende oorzaken van onvruchtbaarheid zoals problemen met de eierstokken en eileiders, endometriose of het ontbreken van een eisprong (anovulatie). Bij de man kan een verminderde kwaliteit van het sperma meespelen. Het komt ook vaak voor dat er geen medische oorzaak gevonden wordt, we spreken dan van onbegrepen onvruchtbaarheid.

Wat doet acupunctuur?

Een acupunctuur behandeling richt zich op het herstellen van de energiebalans in het lichaam. Dit heeft een positieve invloed op de menstruatiecyclus, de hormoonhuishouding en de kwaliteit van de eicel bij vrouwen. Bij mannen heeft acupunctuur een positieve invloed op de kwaliteit van het sperma en de beweeglijkheid van de spermatoïden. Hierdoor wordt de kans op zwangerschap groter.

Acupunctuur heeft de volgende positieve effecten:

  • het reguleert de menstruatiecyclus
  • het stimuleert de bloedcirculatie in eierstokken en baarmoeder
  • het verbetert de doorbloeding en verdikking van het baarmoederslijmvlies
  • het verbetert de kwaliteit van de eicel
  • het verbetert de kwaliteit van het sperma
  • het vermindert het samentrekken van de baarmoeder bij terugplaatsing
  • het vermindert de bijwerkingen van medicatie.

De IVF/ICSI/IUI behandeling is vaak ook emotioneel een beladen traject wat met veel spanning en stress gepaard kan gaan, de acupunctuur behandeling richt zich daarom ook voor een deel op ontspanning en gevoel van vertrouwen omdat ook dit de kans op een succesvolle behandeling laat toenemen.

Voor meer informatie of het maken van een afspraak kunt u bellen op telefoonnummer: 06-13764813 of mailen naar het adres: contact@acupunctuuroud.nl