✓ Wordt vaak vergoed | ✓ 25 jaar ervaring | ✓ Natuurlijke geneeswijze
menstruatieklachten acupunctuur

Hoewel veel vrouwen voor of tijdens de menstruatie weinig tot geen menstruatieklachten ervaren is er toch ook een grote groep vrouwen die hier wel maandelijks veel last van ondervinden. De menstruatieklachten verschillen vaak per persoon en per cyclus en kunnen zowel lichamelijk als psychisch zijn. Soms zijn de klachten zo erg dat vrouwen een paar dagen niet normaal kunnen functioneren. De menstruatie is een natuurlijk proces dat niet elke maand met vervelende symptomen gepaard hoort te gaan.

Premenstruele en menstruele klachten

Door hormoonwisselingen die in de periode voor en tijdens de menstruatie plaatsvinden kunnen menstruatieklachten optreden. Premenstruele klachten (ook wel Premenstrueel Syndroom of PMS genoemd) omvat alle klachten die voorafgaand aan de menstruatieperiode optreden. Zodra de menstruatie begint verdwijnen of verminderen deze symptomen. Het gaat vaak om een combinatie van lichamelijke en emotionele klachten zoals hoofdpijn, buikpijn, vermoeidheid, stemmingswisselingen, prikkelbaarheid, rugpijn en gewrichtspijn.

Naast de premenstruele klachten zijn er ook klachten die ontstaan door een verstoring van de menstruatiecyclus. Als deze cyclus uit balans is kan de menstruatie onregelmatig worden, te lang aanhouden of juist te kort, overmatig of tussentijds bloedverlies of menstruatiepijn. Al deze reacties behoren niet tot een normale en gezonde menstruatie, deze is regelmatig zonder veel pijn en wekt geen sterke emoties op.

Hoe kan acupunctuur de klachten verhelpen?

De acupunctuur behandeling richt zich zowel op de menstruatieklachten als op de onderliggende oorzaak hiervan. Zo worden er bijvoorbeeld acupunctuurpunten genomen die gelijk de symptomen aanpakken (bijvoorbeeld buikpijn, hoofdpijn, prikkelbaarheid) om voor verlichting te zorgen. Daarnaast richt de behandeling zich op de hormoonhuishouding want door een verstoring van deze hormoonhuishouding raakt ook de energiebalans uit evenwicht en ontstaan de klachten. Er wordt niet alleen gekeken naar de organen of plaatsen in het lichaam waar de klachten optreden maar naar het lichaam als een geheel. Er kunnen namelijk ook elders in het lichaam blokkades zitten welke zorgen voor een verstoring van de hormoonbalans.

Door deze behandeling krijgt de menstruatie weer een gezond verloop en de klachten zullen verdwijnen of verminderen.

Voor meer informatie of het maken van een afspraak kunt u bellen op telefoonnummer: 06-13764813 of mailen naar het adres: contact@acupunctuuroud.nl