✓ Wordt vaak vergoed | ✓ 25 jaar ervaring | ✓ Natuurlijke geneeswijze
Bestrijden van hoofdpijn met acupunctuur
Veel mensen hebben regelmatig last van hoofdpijn. In sommige gevallen is de hoofdpijn zo erg dat men hierdoor slapeloosheid en een mindere mate van levensvreugde ervaart. De meeste mensen ervaren de hoofdpijn gelukkig niet zo extreem, maar het kan erg vervelend zijn om regelmatig hoofdpijn te hebben. Voor beide gevallen kan een goede keuze zijn om te kiezen voor het bestrijden van hoofdpijn met acupunctuur.

Verschillende soorten hoofdpijnklachten

Hoofdpijn kan op verschillende manieren voorkomen. Sommigen hebben altijd hoofdpijn op dezelfde plek (zoals het voorhoofd, aan de zijkant of achter de ogen) maar sommigen ervaren de hoofdpijn op verschillende plaatsen in het hoofd. Niet alleen de plaats van de pijn maar ook de soort van de pijn kan op verschillende manieren worden ervaren. Zo ervaren sommige mensen de hoofdpijn als een bonkende pijn en ervaren anderen de hoofdpijn als een zeurende pijn. De pijn kan opbouwen maar kan ook plots ontstaan. Voor alle soorten kan het een goede keuzen zijn om de hoofdpijn te bestrijden met acupunctuur.

De juiste behandeling voor het bestrijden van hoofdpijn

Doordat de hoofdpijn erg verschillend kan zijn kunnen de oorzaken ook erg uiteenlopen. Voordat gestart wordt met de bestrijding van hoofdpijn zal dan ook een vraaggesprek plaatsvinden, waarin helder in kaart kan worden gebracht om wat voor soort hoofdpijn het gaat en wat de oorzaak van de hoofdpijn is. Deze informatie is nodig voor een goede behandeling.

Kan acupunctuur de hoofdpijn laten verdwijnen?

Acupunctuur is vaak een effectieve bestrijdingswijze van hoofdpijn. Dit komt voornamelijk doordat bij acupunctuur naar het totale functioneren van het lichaam wordt gekeken en hierbij wordt gezocht naar de oorzaak van de klachten. In sommige gevallen is het zo dat uw energiehuishouding niet in balans is, en wanneer deze in balans wordt gebracht de bloedsomloop verbeterd waardoor de klachten af zullen nemen.

Voor de juiste behandeling van de hoofdpijnklachten zijn vaak meerdere behandelingen nodig. Meerdere behandelingen geven vaak een beter resultaat en hierin kan ook worden gekeken naar de voortgang van de bestrijding. In sommige gevallen is de hoofdpijn al eerder verdwenen, maar het resultaat is vooral afhankelijk van het type hoofdpijn en andere factoren die voor iedere patiënt verschillen.

Om meer te lezen over wat acupunctuur is klikt u hier.