✓ Wordt vaak vergoed | ✓ 25 jaar ervaring | ✓ Natuurlijke geneeswijze

Gezondheid en roken

Dat roken slecht is voor de gezondheid dat weet ondertussen iedereen wel. Naast dat roken slecht is voor de gezondheid wordt het ook steeds minder door de maatschappij geaccepteerd. Dit komt mede doordat roken voor anderen in de omgeving ook schadelijk is. De meeste rokers willen dan ook graag stoppen met roken. Het zijn echter de ontwenningsverschijnselen waar rokers erg tegenop zien en het zo moeilijk maakt definitief met roken te stoppen. Het stoppen wordt steeds uitgesteld of al snel weer opgegeven. Een rookverslaving bestaat niet alleen uit een lichamelijke verslaving maar ook een geestelijke verslaving.

Ontwenningsverschijnselen bij het stoppen met roken

Wanneer u stopt met roken zult u vast en zeker last krijgen van ontwenningsverschijnselen. De ontwenningsverschijnselen van het stoppen treden op zodra de nicotine behoefte van het lichaam niet meer wordt aangevuld.

Deze ontwenningsverschijnselen bestaan onder andere uit:

  • Gevoel van onrust;
  • Irritaties;
  • Slapeloosheid;
  • Stress;
  • Eet en snoepaanvalen.

Vooral de eerste maand zijn het moeilijkst om te stoppen met roken, omdat het lichaam pas na deze periode aan de nieuwe situatie zonder roken, dus zonder nicotine, gewend is. Juist in deze periode kan acupunctuur de oplossing zijn.

Stoppen met roken met acupunctuur

Natuurlijk moet u zelf stoppen met roken en ook echt gemotiveerd zijn, maar als dit ondersteund wordt door een acupunctuurbehandeling is het een stuk makkelijker. Deze behandeling richt zich zowel op lichamelijke als geestelijke afhankelijkheid. De ontwenningsverschijnselen verminderen of verdwijnen helemaal waardoor de kans van slagen veel groter is. Tevens wordt de longenergie gestimuleerd en de wilskracht verbeterd.

Gevoelens van onrust en drang naar een sigaret worden veel minder en men voelt zich snel energieker en vitaler. Tevens wordt er ook per persoon bekeken welke oorzaken van het roken (bijvoorbeeld stress, gewoonte, ontevreden gevoel) of bijwerkingen van het stoppen (gewichtstoename, snoepaanvallen) behandeld moeten worden.

Hoeveel acupunctuurbehandelingen zijn nodig voor het stoppen?

Gemiddeld zijn er 5 behandelingen nodig om te stoppen met roken en ligt de kans van slagen rond de 70 procent. Deze kans is dus vele malen hoger dan wanneer u stopt zonder hulp.

Deze behandelingen worden meestal door uw zorgverzekeraar geheel of gedeeltelijk vergoed vanuit uw aanvullende verzekering. U kunt hiernaar informeren bij uw zorgverzekeraar of bij mij navragen.

Om een afspraak te maken klikt u op onderstaande knop of kunt u bellen op nummer 06-13764813.