✓ Wordt vaak vergoed | ✓ 25 jaar ervaring | ✓ Natuurlijke geneeswijze
tenniselleboog acupunctuur

Wat is stress?

Stress is een normale reactie van het menselijk lichaam die in een normale situatie van voorbijgaande aard is en niet schadelijk. Het heeft zelfs voordelen, het houdt ons scherp en verbetert ons concentratievermogen, het verhoogt onze reactiesnelheid en we kunnen zowel lichamelijk als geestelijk beter presteren.

Als deze stress echter aanhoudt en we niet terugkeren naar een normale ontspannen toestand blijft ons lichaam overactief en komt moeilijk meer tot rust. Deze continue spanning in ons lichaam kan dan tot allerlei klachten leiden zoals hoofdpijn, een nerveus gevoel, slaapproblemen, hartkloppingen, vermoeidheid, maag en darmklachten, gebrek aan zelfvertrouwen en depressiviteit. Door de invloed van de stress raakt de energiebalans in ons lichaam verstoord. Omdat bij langdurige stress ons lichaam langere tijd overactief is en heel veel energie verbruikt raakt de energie als het ware een beetje op en ons “reservevat “ komt onder zijn normale niveau.

Stress behandelen met acupunctuur

Acupunctuur ontlaadt als eerste de spanning in het lichaam die door stress is veroorzaakt. Daarnaast worden acupunctuurpunten behandelt die ervoor zorgen dat de normale energiebalans in het lichaam zich herstelt en blokkades worden opgeheven. Er wordt gekeken naar de klachten die stress heeft veroorzaakt en daar richt de behandeling zich ook op.

Heeft stress bijvoorbeeld geleid tot slaapproblemen en hoofdpijn wordt dit ook in de behandeling aangepakt. Omdat langdurige stress heel veel energie heeft verbruikt zal ook dit in de behandeling worden meegenomen. Niet alleen wordt daarbij het energieniveau aangevuld (opbouwen van nieuwe energie) maar vooral ook het onnodige verbruik hiervan verminderd.

Resultaat

Na een paar behandelingen ervaren de meeste patiënten meer rust, balans en energie zodat ze ook vaak beter kunnen omgaan met stressvolle situaties en werken aan mogelijke oplossingen hiervan. Ook de symptomen die door de stress zijn ontstaan (bijvoorbeeld slaapproblemen, hoofdpijn, hartkloppingen etc.) zullen verminderen of helemaal verdwijnen.

Voor meer informatie of het maken van een afspraak kunt u bellen naar: 06-13764813 of mailen naar: contact@acupunctuuroud.nl