✓ Wordt vaak vergoed | ✓ 25 jaar ervaring | ✓ Natuurlijke geneeswijze
vermoeidheidsklachten acupunctuur

Vermoeidheidsklachten en acupunctuur 

Vermoeidheidsklachten, iedereen heeft er weleens mee te maken. We voelen ons niet fit, zijn lusteloos en iedere vorm van inspanning is te veel. We kunnen zowel lichamelijk als geestelijk moe zijn of een combinatie van beide. Bij lichamelijk voelt ons lichaam zwaar en de energie om iets te ondernemen ontbreekt. Bij geestelijke vermoeidheid zien we overal tegenop, is er vaak sprake van een zwaar en duf gevoel in het hoofd, verminderde concentratie en geen energie om iets te ondernemen.

Vermoeidheid kan veel verschillende oorzaken hebben zoals zware lichamelijke inspanning, stress, herstelfase na een ziekte of operatie en piekeren. Als de vermoeidheid van korte duur is en het lichaam herstelt weer snel is vermoeidheid een normaal verschijnsel.  Als de vermoeidheid langer blijft en ons dagelijks functioneren verstoord is het belangrijk dit aan te pakken omdat door de vermoeidheid dan ook andere klachten kunnen ontstaan zoals bijvoorbeeld hoofdpijn, rugklachten, chronische verkoudheid of zelfs een burn out.

Omdat het dagelijkse leven niet meer zo lekker loopt ergeren mensen zich vaak ook en raken gefrustreerd waardoor lichamelijke spanning ontstaat wat ook weer tot klachten kan leiden zoals gespannen spieren, darmklachten en nekpijn. Acupunctuur is een prima behandelmethode om vermoeidheid te behandelen.

Vermoeidheid behandelen met acupunctuur

Omdat er bij vermoeidheid duidelijk sprake is van een gebrek aan energie en een verstoorde energiestroom is de acupunctuurbehandeling er allereerst gericht op het herstellen van de energiebalans in uw lichaam. Allerlei oorzaken, zowel lichamelijk als emotioneel (stress, verdriet, slaapstoornis, piekeren etc.) kunnen de energie stroom in ons lichaam verstoren waardoor klachten ontstaan.

Bij de behandeling van vermoeidheid wordt niet alleen de vermoeidheid aangepakt maar ook de veroorzaker hiervan (bijvoorbeeld stress, piekeren, slapeloosheid) om zo tot een blijvend goed resultaat te komen. Door behandeling van specifieke acupunctuurpunten kan de energiestroom zich herstellen en klachten verdwijnen of verminderen.

Omdat bij chronische vermoeidheid onze voorraad energie ernstig verminderd is zal het wat langer duren voordat men zich weer helemaal fit voelt daar deze energiereserve eerst weer moet worden aangevuld. U zult wel merken dat de vermoeidheidsklachten na een paar behandelingen al minder worden. Ook worden gelijk de bijkomende verschijnselen van de vermoeidheid (bijvoorbeeld hoofdpijn, nekklachten etc.) meegenomen in de behandeling en hier zal het resultaat snel merkbaar zijn.’

Acupunctuur is een prima behandelswijze voor hoofdpijn. Meer lezen over acupunctuur bij hoofdpijn? Klik dan hier.